حساسیت فصلی؛ ارمغان ناخوشایند پاییز

به گزارش آریا بلاگ، گرده افشانی بعضی گیاهان از اواسط شهریور آغاز می گردد و دوباره علایم آلرژی با آغاز فصل پاییز، بروز پیدا می نماید.

حساسیت فصلی؛ ارمغان ناخوشایند پاییز

به گزارش گروه رسانه های دیگر خبرگزاری خبرنگاران، آلرژی فصلی در فصل بهار به دلیل گرده افشانی گل ها و گیاهان شیوع می یابد و با علایم مختلف ظاهر می گردد، اما گرده افشانی بعضی گیاهان از اواسط شهریور آغاز می گردد و دوباره چنین علایمی با آغاز فصل پاییز، بروز پیدا می نماید.

این روز ها که با شیوع ویروس کرونا نیز روبرو هستیم، هر نوع تغییر در شرایط سیستم تنفسی می تواند نگران کننده باشد. پس بهتر است افراد مستعد آلرژی فصلی به خوبی علایم آن را بشناسند و بهترین اقدامات پیشگیرانه را به کار گیرند:

علایم بروز آلرژی فصلی

تماس با گرده گل ها و گیاهان، باعث تحریک سیستم ایمنی می گردد و واکنش هایی را در اندام های مختلف برمی انگیزد. اگرچه شایع ترین واکنش، گرفتگی و آبریزش بینی به دلیل ورود این عوامل محرک در مجاری تنفسی است، اما التهاب ملتحمه چشم همراه با قرمزی، سوزش و اشک ریزش نیز دور از انتظار نخواهدبود.

البته گاهی نیز علایم آلرژی ممکن است باعث سردرد، سرفه و اوتیت گوش در بچه ها گردد. همچنین مبتلایان به آسم معمولا در این دوران با تشدید بیماری روبرو خواهند بود.

شدت این واکنش ها در کیفیت زندگی فرد تاثیر می گذارد و اغلب افراد نمی توانند شب ها خواب راحت داشته باشند که مسلما با احساس خستگی، اختلال در تمرکز و تحریک پذیری در طول روز روبرو می شوند.

بهترین اقدامات پیشگیری از بروز آلرژی فصلی

تا حد امکان طی ساعات 7 تا 13 که میزان گرده گیاهان در هوا به بیشترین حد می رسد، در محیط بیرون نباشید. این نکته را در روز هایی که باد می وزد حتما به خاطر داشته باشید.

پنجره های منزل و خودرو را ببندید.

شست وشوی مرتب پرده ها، ملافه ها و روکش مبلمان را به یاد داشته باشید.

از سیستم تهویه مجهز به فیلتراستفاده و فیلتر ها را مرتب تعویض کنید.

هنگام خروج از منزل از عینک بهره ببرید تا مانع از ورود گرده گیاهان به چشم گردد.

پس از بازگشت به منزل، لباس ها را تعویض کنید و فوری دست ها را بشویید. در صورت امکان دوش بگیرید یا حداقل موهایتان را بشویید، زیرا گرده گیاهان لابه لای مو ها باقی می ماند.

هرگز لباس های بیرون را روی رختخواب نگذارید.

لباس ها را در هوای باز خشک نکنید، زیرا مامن خوبی برای گرده گیاهان خواهد بود. این نکته را به خصوص در باره لباس نوزادان همواره رعایت کنید.

اگر در منزل ویلایی زندگی می کنید یا در مجاورت آپارتمان شما فضای سبز وجود دارد، هرس چمن ها تاثیر خوبی در پیشگیری از آلرژی دارد، زیرا مانع از باقی ماندن گرده گیاهان خواهدبود. البته چمن های هرس شده باید فوری جمع گردد و هنگام انجام این کار از عینک، دستکش و ماسک استفاده گردد.

به دلیل افزایش زمینه آلرژی در این دوران، به دیگر عوامل زمینه ساز آلرژی مانند دود سیگار نیز دقت و از مجاورت با آن پرهیز کنید. محیط منزل را مرتب گردگیری کنید.

تاثیر پروبیوتیک ها در بهبود آلرژی فصلی

باکتری های مفید سیستم گوارش که با نام فلور روده ای یا میکروبیوت شناخته می شوند، نقش مهمی در عملکرد سیستم ایمنی بدن دارند.

زمانی که تعادل فلور روده ای برهم بخورد، ترشح آنتی کور ها و بروز واکنش های آلرژیک اتفاق می افتد.

برای تقویت فلور روده ای باید در برنامه غذایی از پروبیوتیک ها استفاده گردد که توانایی بدن را در برابر واکنش های آلرژیک بهبود می بخشد.

علاوه بر ماست و کفیر، مکمل های پروبیوتیک نیز امروزه در دسترس است که می توان با مشورت پزشک، آن ها را مصرف کرد.

البته در کنار پروبیوتیک ها باید به پری بیوتیک ها نیز اشاره نمود. پری بیوتیک ها فیبر هایی هستند که توسط باکتری های روده تجزیه و هضم می شوند و در واقع غذای پروبیوتیک ها خواهندبود. انواع حبوبات، سبزیجات به خصوص سیر، پیاز، تره فرنگی و همچنین غلات سبوس دار غنی از این ترکیبات هستند.

مواد معدنی را از قلم نیاندازید!

برای تقویت ایمنی بدن در برابر محرک های فصلی، مواد معدنی ترکیبات ارزشمندی هستند که واکنش های التهابی در بدن را کاهش می دهند و تاثیر مثبتی بر قدرت دفاعی دارند.

روی در ترکیب گلبول های سفید و سنتز پروتئین ها نقش دارد. همچنین در حفظ عملکرد ترکیباتی که خواص آنتی هیستامین دارند نیز مؤثر است و از بروز واکنش های آلرژیک پیشگیری می نماید.

منگنز نیز با ممانعت از ترشح هیستامین در این زمینه نقش دارد. از طرفی به تقویت غشا های مخاطی که اغلب توسط ترکیبات آلرژن آسیب می بیند نیز یاری می نماید. منیزیم نیز تاثیر مشابه در مهار هیستامین دارد و در پاک سازی بدن مؤثر است.

منبع: روزنامه خراسان

آژانس مسافرتی: دور زمین | سفر به دور زمین هیچوقت اینقدر آسون نبوده! تور ارزان، تور لحظه آخری، اروپا، تور تایلند، تور مالزی، تور دبی، تور ترکیه

منبع: خبرگزاری دانشگاه آزاد آنا
انتشار: 9 مهر 1400 بروزرسانی: 9 مهر 1400 گردآورنده: ariyablog.ir شناسه مطلب: 4424

به "حساسیت فصلی؛ ارمغان ناخوشایند پاییز" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "حساسیت فصلی؛ ارمغان ناخوشایند پاییز"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید